Barcelona Cruise Terminal utilitza galetes per a oferir-vos una millor experiència i analitzar el tràfic del lloc web. En utilitzar aquest lloc, accepteu l’ús de galetes d’acord amb la nostra Política de galetes.

Carnival Corporation inaugura l’Helix cruise center al Port de Barcelona

Miami, ago. 13, 2018 -

La companyia rep a representants governamentals, empresarials i de la comunitat durant la cerimònia oficial d’inauguració de la terminal de 12.500 metres quadrats del port de creuers preferit a Europa.  La nova i segona terminal per la companyia de viatges d’oci més gran del món s’incorpora a la terminal existent de Palacruceros per a rebre vaixells de vuit de les marques mundials de línies de creuer de la companyia.  La terminal té capacitat per acollir la pròxima generació de vaixells ecològics que utilitzen gas natural liquat com a combustible

MIAMI (5 de maig de 2018)- Carnival Corporation & plc (NYSE/LSE: CCL; NYSE: CUK), la companyia de viatges d’oci més gran del món, avui ha inaugurat oficialment la seva segona terminal de creuers al Port de Barcelona en una cerimònia a la qual han assistit representants governamentals, empresarials i comunitaris que han inclòs Arnold Donald, CEO de Carnival Corporation; Julio Gómez-Pomar Rodríguez, secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge del Ministeri de Foment; Enric Millo i Rocher, Delegat del Govern a Catalunya; Ricard Font i Hereu, secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya; Agustí Colom, regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona; José Llorca, president de Ports de l’Estat; i Sixte Cambra, president del Port de Barcelona.

Durant la cerimònia, la companyia ha comunicat que Helix cruise center serà el nom de la nova i moderna terminal de 12.500 metres quadrats. Amb una inversió que supera els 46 milions d’euros, la terminal Helix i la terminal Palacruceros que la companyia ja té al port representen la inversió més gran combinada en terminals realitzada per Carnival Corporation a Europa.

Dissenyada per l’estudi català d’arquitectura Batlle i Roig Arquitectura, la nova terminal de creuers de la companyia té un estil modern i elegant amb línies rectes per crear un entorn còmode i actual pels usuaris i per millorar els processos d’embarcament i desembarcament pels passatgers dels creuers.

Així mateix, pròximament també s’inaugurarà el primer pàrquing públic del port per a proporcionar als passatgers que embarquin als creuers accés a gairebé 300 places d’aparcament. A més, la terminal Helix tindrà capacitat per acollir l’arribada de vaixells ecològics de pròxima generació que utilitzen com a combustible gas natural liquat (GNL), el combustible fòssil més net del món.

“Després de diversos anys d’estreta col·laboració amb els nostres extraordinaris partners a Barcelona, incloent-hi el Port, la seva xarxa de suport d’empreses locals i la mateixa ciutat, estem realment encantats de presentar el nostre modern Helix cruise center per rebre passatgers d’arreu del món al millor port de creuers d’Europa i Barcelona, una de les ciutats i regions més importants del món”, ha afirmat Giora Israel, vicepresident senior de global ports and destination development  de Carnival Corporation. “Com a major companyia de creuers del món, amb més de 100 vaixells que naveguen a més de 700 destinacions de tot el planeta, el nostre objectiu és oferir als nostres passatgers unes vacances extraordinàries i estem segurs que la nostra nova terminal ens ajudarà a millorar l’experiència general dels nostres passatgers. La terminal és un reflex de l’increïble encant de Barcelona i de tot el país, com una de les destinacions més boniques, dinàmiques i atractives del món. Estem orgullosos de la feina que hem realitzat junt amb el port, la ciutat, el govern, les empreses i la comunitat i ara estem desitjant col·laborar amb el Port de Barcelona i els seus partners comunitaris per convertir la terminal en un centre d’operacions altament eficient i còmode per als usuaris”.

Tenim un llarg historial de col·laboració amb Carnival Corporation i les seves marques de creuers”, ha afirmat Cambra, president del Port de Barcelona. “Agraïm el seu compromís ferm amb el nostre magnífic port, la nostra ciutat i la nostra regió, i estem encantats amb el nou Helix cruise center, que ja està rebent unes crítiques increïbles com una de les terminals de creuers més espectaculars del món. També ens agradaria aprofitar l’ocasió per agrair l’oportunitat que se’ns ha brindat per col·laborar estretament amb Carnival Corporation. En tots els aspectes però, especialment, per la seva visió innovadora i sostenible, aquesta moderna terminal de creuers millora encara més la nostra reputació com un dels millors ports del món”.

“En una ciutat i una regió conegudes per la seva arquitectura bonica i estimulant, ens resulta fascinant comptar amb l’elegància de l’impressionant Helix cruise center de Carnival Corporation com el nostre nou punt de referència”, ha afirmat Font, secretari d’infraestructures i mobilitat del Govern de Catalunya. “Valorem l’impacte positiu que les operacions de Carnival Corporation estan tenint per la nostra economia i ocupació local i els agraïm que hagin realitzat una inversió tan important a la nostra regió. El compromís de la companyia posa de manifest el nostre entusiasme compartit perquè Barcelona continuï sent una de les destinacions més destacades del món”.

“Barcelona necessita operadors amb un ferm compromís amb els seus visitants, però també amb la ciutat" ha dit Colom, regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona.  “Necessitem operadors amb qui treballar colze a colze per millorar la sostenibilitat i el retorn social que l’activitat turística deixa a la ciutat, reduint-ne al màxim els impactes negatius. Ja estem col·laborant amb el Port i amb CLIA en aquesta direcció, i serà imprescindible també comptar amb la implicació activa de grans navilieres com Carnival, que han apostat clarament per Barcelona, per tenir un port per a la ciutat, més endreçat, obert i molt més ciutadà”.

L’Helix cruise center, situat al moll Adossat del port, rendeix homenatge a l’extraordinària experiència, talent i a la visió local, ja que Carnival Corporation s’ha associat amb tècnics i companyies locals per al disseny i la construcció d’una de les terminals de creuers més espectaculars del món.

Vuit marques de Carnival Corporation – AIDA Cruises, Carnival Cruise Line, Costa Cruises, Cunard, Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn y P&O Cruises (Regne Unit) – visiten Barcelona al llarg de l’any, amb sis d’aquestes vuit marques tenint la ciutat com a base total o parcial per a les seves operacions el 2018. Carnival Corporation espera rebre més d’un milió de passatgers al port el 2018, amb 289 escales en 38 vaixells diferents.

Els passatgers de Carnival Corporation que visiten Catalunya poden aprofitar l’ocasió per realitzar una àmplia varietat d’excursions, com la visita al barri històric de Girona o un passeig pel massís rocós de Montserrat i el seu Monestir Benedictí, a més d’explorar les diferents atraccions dins i als afores de Barcelona, com la Cripta de Gaudí a Sant Boi de Llobregat o Poble Nou i les seves platges.

Carnival Corporation i el Port de Barcelona s’associen per millorar la qualitat de l’aire

L’arribada al port dels vaixells de Carnival Corporation que utilitzen gas natural liquat (GNL) com a combustible està en línia amb el Pla per a la Millora de la Qualitat de l’Aire proposat pel Port de Barcelona el novembre de 2016 per reduir de forma efectiva les emissions generades per les activitats portuàries. L’any passat, Barcelona es va convertir en el primer port de creuers del Mediterrani amb instal·lacions per abastir els creuers amb GNL. En total, Carnival Corporation compta avui en dia amb acords per la construcció de nou vaixells totalment propulsats per GNL en quatre de les seves marques mundials de creuers al llarg dels pròxims anys.

A més dels seus vaixells pioners en l’ús de GNL, la companyia ha estat líder del sector en altres innovacions tècniques medi ambientals fent que els sistemes de neteja de gasos d’escapament (EGCS) d’alta funcionalitat es trobin dins de la nau. En aquests moments, Carnival Corporation té més del 60% de la seva flota equipada amb aquests sistemes, millorant en gran mesura les emissions d’aire mitjançant la reducció de compostos de sulfur i de partícules expulsades amb gasos d’escapament. Així mateix, des de finals de 2017 un 40% de la flota compta amb prestacions per la previsió d’energia en una embarcació quan està atracada, permetent als vaixells l’ús de fonts alternatives d’energia al port quan estan disponibles.

L’impacte econòmic positiu del sector dels creuers genera feina i una major despesa a escala local

La construcció de la segona terminal de creuers de Carnival Corporation ha garantit la creació de fins a 150 llocs de treball a escala local, gràcies a la col·laboració amb les companyies locals de construcció Vopi 4 S.A., Elecnor S.A., Project Facilities Management SL i les seves empreses subcontractades, a més del fabricant de passarel·les d’embarcament Adelte S.A; el fabricant especialitzat en sistemes de seients Figueras International Seating, que ha dissenyat un nou tipus de banc creat específicament per la terminal; i l’equip d’arquitectes i enginyers locals de Batlle i Roig Arquitectura, Static Engineering i PGI Engineering.

El Port de Barcelona ha estat reconegut com el port mundial més gran de turnaround per la revista especialitzada Cruise Insight – un guardó que ha rebut diverses vegades en els últims anys. Més de la meitat de passatgers dels creuers que han visitat el Port de Barcelona van acabar i finalitzar aquí els seus viatges, un fet que representa un important benefici econòmic per Catalunya i per la ciutat. Segons un estudi de la Universitat de Barcelona realitzat el 2016, els passatgers de creuers que van iniciar o finalitzar les seves vacances a Barcelona van passar una mitjana de 2,8 dies a la ciutat abans o després del seu viatge i van gastar uns 230 euros al dia.

Segons un estudi actualitzat, l’activitat dels creuers al Port de Barcelona genera uns ingressos anuals de 790 milions d’euros a Barcelona i aporta 411 milions d’euros al Producte Interior Brut de Barcelona. L’estudi també mostra que l’activitat dels creuers al port genera 6.809 llocs de treball i té altres efectes positius per l’economia local, com un augment de l’activitat a l’Aeroport del Prat. L’impacte econòmic positiu de la companyia s’incrementarà amb la inauguració de l’Helix cruise center de Carnival Corporation.

Carnival Corporation realitza operacions en cinc ports més en tot el món, incloent-hi Amber Cove a la República Dominicana; Puerta Maya a Cozumel, Mèxic; Grand Turk Cruise Center a les illes Turks i Caicos; Mahogany Bay a Roatán, Hondures; i Long Beach a Califòrnia. Carnival Corporation també realitza operations a dues destinacions d’illes privades al Carib, Princess Cays i Half Moon Cay. En total, els vaixells de Carnival Corporation visiten més de 700 ports d’escala arreu del món.

Sobre Carnival Corporation & plc

Carnival Corporation & plc és la companyia de viatges d’oci més gran del món i una de les més rentables i financerament estables de la indústria. La companyia posseeix 10 dinàmiques marques que inclouen nou de les línies de creuer líders del món. Amb operacions a Nord Amèrica, Europa, Austràlia i Àsia, Carnival Corporation & plc és propietària de Carnival Cruise Line, Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn, P&O Cruises (Austràlia) i P&O Cruises (Regne Unit), Cunard, AIDA Cruises i Costa Cruises, a més de Fathom, la marca d’experiències d’immersió i enriquiment de la corporació.

Juntes, les línies de creuer de la companyia operen 103 vaixells amb una capacitat per a 234.000 llits baixos, visitant més de 700 ports arreu del món, amb 19 nous vaixells previstos per ser entregats entre 2018 i 2023. Carnival Corporation & plc també opera Holland America Princess Alaska Tours, la companyia de tours líder a Alaska i el Yukon canadenc. Cotitzant tant a la Borsa de Nova York com a la de Londres, Carnival Corporation & plc és l’únic grup del món inclòs tant a l’índex 500 com a l’índex FTSE 100.

El 2017, Fast Company va reconèixer a Carnival Corporation & plc entre les 10 companyies més innovadores, tant en la categoria de disseny com en la de viatges. Fast Company va reconèixer específicament a Carnival Corporation & plc per la tasca feta en el desenvolupament de l’Ocean Medallion™, un dispositiu portàtil d’alta tecnologia que suposa la primera plataforma mundial d’experiència interactiva per al passatger capaç de transformar un viatge vacacional en un servei personalitzat i d’alt nivell.

 

Contactes de premsa

 

Edelman:

Email: prensaterminal@edelman.com

Telèfon: 934 881 290

Sandra Yunta (Carnival Corporation & plc):

Email: yunta@es.costa.it

Telèfon: 646.14.99.56